Villa Ibiza, geen woorden maar daden

villa ibizaOver Ibiza is op de Nederlandse internetpagina’s zo veel te vinden. Type in een zoekopdracht maar eens ‘Ibiza eiland Spanje vakantie’ in en selecteer op alleen ‘pagina’s geschreven in het Nederlands’ en je krijgt 175.000 hits. Maar wie er nog nooit is geweest en ook niet de interesse had of moeite nam om eens wat dingen op te zoeken over dit eiland weet er eigenlijk bijzonder weinig van. En toch hebben veel Nederlanders een bepaald idee of gevoel bij een Ibiza vakantie. Je zou ook kunnen zeggen, beperkte (goede of foute) kennis. Vaak van horen zeggen of uit een krantenartikel of (roddel)magazine.

Een kleine greep:

‘Is Yolanthe Sneijder-Cabau daar niet geboren?’
‘Hebben Wes en Yo daar geen villa laten bouwen?’
‘Ibiza is niet te betalen, daar komt alleen de jet set’
‘Alleen voor drugsgebruikers met feesten en afterparties dagen op rij’

Maar als je dan een paar simpele vragen stelt staat men veelal met de mond vol tanden. Lang niet iedereen weet dat het een Spaans eiland is, laat staan dat het deel uitmaakt van de Balearen. Veel Nederlanders kunnen op een wereldkaart niet eens aanwijzen waar Ibiza ligt: de foute antwoorden variëren van de Seychellen tot de Kaapverdische Eilanden en van Isla Margarita tot Tenerife.

Elevator pitch

Niet alleen een aangenaam klimaat: ook in het najaar kan het er makkelijk 25 graden worden in het zonnetje, ook op culinair gebied is er veel aanbod. En ja, op uitgaansgebied ook. Voor de liefhebbers van Dance onder ons is het misschien leuk om te weten dat iemand als Armin van Buuren in de periode oktober – december 2015 nog steeds wekelijks optreedt. Maar ook: de prachtige ruige, bergachtige omgeving heeft de natuurliefhebber zo veel te bieden, alsook de fietsers en wandelaars onder ons. De prachtige stranden en helblauwe zee zullen je doen relaxen of juist aansporen een van de vele (water)sporten te ondernemen. De zonsop- en ondergangen zijn adembenemend mooi.
En er valt nog zo veel meer te vertellen over, en vooral genieten van, en beleven op, Ibiza.

Just do it

Heb je nu, dit najaar dus, de tijd dan is het goed om te weten dat de prijzen in het naseizoen om met een groep, in welke vorm dan ook, een villa te huren op Ibiza zo veel lager liggen dan een paar maanden geleden. Voor wie niet verder wil googelen en nu al warm is gemaakt: ga naar Ibiza en beleef het zelf. Op zoek naar een leuke villa? Bezoek deze website.