Vakantie in New York

De grootste stad van de Verenigde Staten is natuurlijk New York en jaarlijks brengen miljoenen toeristen een bezoekje aan de “Big Apple”. Buiten de gelukkige die een bezoekje brengen zijn er ook nog heel veel toeristen die ervan dromen. Mocht je de kans krijgen om een vakantie New York te boeken dan zal je van de ene verbazing in de andere vallen. De meeste bezienswaardigheden heb je vast weleens in een film of tv-serie gezien. Maar in werkelijkheid voelt de hele sfeer toch weer uniek en anders aan. Zodra je oog in oog staat met het Vrijheidsbeeld geeft dit natuurlijk een speciaal gevoel. Buiten dit gevoel is het natuurlijk ook speciaal om eindelijk eens over Time Square te wandelen. Of wat dacht je van een ochtendwandeling door Central Park? Met een vakantie New York worden deze dromen allemaal werkelijkheid.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Een vakantie New York doe je natuurlijk niet ieder jaar en maak je misschien maar één keer in je leven. Reden genoeg om dus voor jezelf op een rijtje te zetten welke bezienswaardigheden je niet mag missen. Natuurlijk staan Central Park, Statue of Liberty en Time Square hoog op het lijstje. Maar wat dacht je van het Empire State Building? Het is zelfs mogelijk om met een lift helemaal naar boven te gaan en te genieten van het mooiste uitzicht over New York. Eventueel is het een echte aanrader om een kaartjes te kopen voor een hop on hop off bus. Met deze bus reis je rechtstreeks naar alle bezienswaardigheden van de stad. Zelfs de Flat Iron Building (het meest gefotografeerde gebouw ter wereld) mag niet ontbreken tijdens je tour met de bus. Natuurlijk kan je ook de tijd nemen en met een onbeperkte metro kaart door de stad heen reizen.

Bezoek een musical tijdens een vakantie New York

Eén van de beroemdste straten van de stad New York is natuurlijk Broadway. Tijdens een reis naar New York moet je eigenlijk een musical gezien hebben. Zelfs als je denkt dat dit niet echt iets voor jouw is dan raden wij je aan om het gewoon te doen. Boek van te voren wel even je kaarten want de kans is zeer groot dat alles al is uitverkocht als je in New York aankomt. Musicals zijn populair zowel onder toeristen als de locals. Je zal dus merken dat sommige Broadway shows iedere avond volledig zijn uitverkocht. Je zal verbaast zijn over het hoge niveau en uiteraard genieten van de overweldigende show.

Verblijven in New York

Het uitzoeken van een betaalbaar hotel kan soms best een uitdaging zijn. Een vakantie New York betaalbaar houden begint natuurlijk met het vinden van een hotel. Vaak is het slim om in een wijk buiten Manhattan te verblijven. Dit is absoluut niet gevaarlijk als je in een goede wijk verblijft en je betaalt vaak een heel stuk minder. Dankzij het uitstekende metro netwerk is het alleen belangrijk dat er een metro halte in de buurt zit. Je komt dan al snel als nog bij alle bezienswaardigheden en je houd meer geld over voor de leuke dingen. Vergeet ook niet als je naar New York een ESTA aanvragen Amerika.