Spouwmuurisolatie tips

Een hoog percentage van de huizen gebouwd tussen 1930 en 1975 kunnen op betrekkelijk eenvoudige en goedkope manier energiezuiniger gemaakt worden. Sinds de bouwers begonnen zijn met het aanbrengen van een holle ruimte tussen buiten- en binnenmuur, de spouw, kan het opvullen van die ruimte met isolerend materiaal enorm bijdragen aan het verhogen van het comfort van de woning en het verlagen van de stookkosten door middel van spouwmuurisolatie.

Rendement van spouwmuurisolatie

Het opvullen van de spouw is op verschillende manieren te doen en geen van de manieren is erg duur. Natuurlijk zijn de uiteindelijke kosten afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ligging van het huis en de grootte, maar over het algemeen hoeft het volledig uitvoeren van spouwmuurinstallatie niet meer te kosten dan 750 tot 1000 euro. Dit verdient zich op korte termijn terug, door de lagere kosten aan verwarming. Bovendien zijn de waarde van een geïsoleerd huis en het bijbehorende energielabel hoger dan wanneer de werkzaamheden niet zijn uitgevoerd. Door deze factoren is het zeker een betere belegging voor je geld dan de gemiddelde spaarrekening.

Comfort

Naast de duidelijk gunstige effecten op je uitgavenpatroon is isolatie in het algemeen – en spouwmuur isolatie in het bijzonder – ook erg goed voor je eigen gevoel over je huis. Alle gaten in je muren en daarmee al die rare hoekjes in je kamers, die altijd lijken te tochten worden professioneel afgesloten. Bij een goede toepassing wordt de temperatuur in je huis constanter, dus niet alleen warmer in de winter, maar ook koeler in de zomer.
Naast een grens tussen buiten- en binnentemperatuur helpt spouwmuurisolatie ook om het geluid van jouw stereo-installatie tussen je muren te houden en het omgevingsgeluid van buren en verkeer buiten.

Samenvattend

Een goede spouwmuurisolatie zorgt er dus voor dat je met meer plezier en met minder kosten gebruik maakt van je huis.