Op zoek naar nieuwe kozijnen?

kozijnenBen je op zoek naar nieuwe kozijnen? Het is handig om goed na te denken over wat je graag wil. De laatste jaren is er enorm veel keuze bijgekomen. In het begin maakten we vooral een keuze op basis van isolatiewaarde. Stalen kozijnen waren bijvoorbeeld vroeger helemaal niets omdat ze slecht isoleerde. Tegenwoordig is de techniek zo verandert dat staal een uitstekende isolatiewaarde heeft gekregen. Het is vooral afwegen wat je zelf graag wil. Ga je voor stalen kozijnen of kies je toch voor kunststof? Je kan natuurlijk ook opnieuw kiezen voor hout. Het nadeel van hout is dat het minder energiezuinig is. Hout gaat werken omdat het een natuurproduct is. Er gaan kieren ontstaan en je verliest zo veel warmte. Daar komt nog eens de schilderkosten bij die je minimaal één keer in de vijf jaar hebt. Het is belangrijk om goed na te denken over welke kozijnen je aanschaft.

Kozijnen zijn een investering voor het leven

Als je kijkt naar de prijzen dan begin je misschien wel te twijfelen. Je bent al snel afhankelijk van wat je kiest tussen de € 800 en € 1500 per raam kwijt. Dit is inclusief materialen, montage en BTW. Het is wel belangrijk om te beseffen dat nieuwe kozijnen een investering voor het leven zijn. Kozijnen gaan minimaal 50 jaar mee tenzij je voor hout kiest. Hout kan ook wel lang meegaan maar moet dan wel goed onderhouden worden. Bij slecht onderhoud gaan kozijnen niet lang mee. Als je kiest voor kunststof, aluminium of stalen kozijnen dan kan je er levenslang van genieten. De kosten zijn misschien hoog, maar je kan er nog lang van genieten. Het is alleen wel belangrijk om goed na te denken over welk soort kozijnen je kiest. Je zit er tenslotte een leven lang aan vast.

Verdien je investering vanzelf terug

Als je besluit om houten kozijnen te vervangen voor kunststof, staal of aluminium dan verdien je de investering vanzelf terug. Binnen een paar jaar heb je de investering eruit. Het is hiermee een slimme investering en als je het goed aanpakt dan kunnen kozijnen zelfs een meerwaarde voor je huis zijn. Een makelaar zet al snel in de brochure neer dat het huis kunststof of stalen kozijnen heeft. Daar komt nog eens bij dat de kozijnen een hogere isolatiewaarde hebben. Vooral als je enkelglas had dan kan je flink wat geld per raam besparen. Nog een voordeel hier bovenop is de jaarlijkse schilderbeurt. Je kan dit natuurlijk uitbesteden aan een professionele schilder. Al snel ben je rond de € 2.000 of meer kwijt voor een schilderbeurt. Voor dit geld heb je al twee ramen terugverdiend. Tel hierbij de stookkosten op en je hebt je investering al snel weer terug. Als je exact wil weten wat jouw investering gaat kosten dan kan je bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.