Mediation bij arbeidsconflict

Mediaton bij arbeidsconflict wordt steeds vaker ingezet als handig hulpmiddel om rechtelijke procedures te voorkomen. Toch is nog lang niet bij iedereen duidelijk wat arbeidsmediation precies is en welke voordelen dit heeft ten opzichte van het starten van een rechtelijke procedure.

Met mediation bij arbeidsconflict wordt er een derde partij ingeschakeld om een geschil tussen werkgever en werknemer op te lossen. Hoewel, dat is ook niet helemaal waar. De arbeidsmediator dient namelijk niet als degene die het probleem oplost, maar als een gespreksleider. Dit is een onafhankelijke partij die niet specifiek voor de rechten van de werkgever of de werknemer op zal komen. Hij zal het gesprek in goede banen proberen te leiden, zodat emoties niet de overhand kunnen krijgen. Hierdoor zullen werkgever en werknemer samen tot de kern van het probleem komen en ook samen een oplossing bedenken. Alleen dan in een wat vriendelijkere omgeving. Mediation bij arbeidsconflict is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden en heeft ook een aantal grote voordelen. Die zetten we hieronder voor u op een rijtje.

Snelheid

Een groot voordeel van mediation bij arbeidsconflict is dat dit in de meeste gevallen heel snel kan helpen. Doorgaans zijn er maar enkele gesprekken nodig om het arbeidsconflict op te lossen of om in elk geval voor een betere verstandshouding tussen werkgever en werknemer te zorgen. Mediation bij arbeidsconflict is dan ook een stuk sneller dan wanneer er een geheel rechtelijke procedure wordt aangespannen. Bovendien leggen beide partijen dan ook de verantwoordelijkheid bij de rechter. Zij zullen zelf ook geen inspraak meer hebben op de uitkomst. De rechter bepaalt uiteindelijk hoe het geschil wordt opgelost. Dit kan voor beide partijen negatief uitpakken.

In de meeste gevallen is het daarom verstandiger om een arbeidsconflict zelf op te lossen. Wanneer emoties de overhand dreigen te krijgen of wanneer u het simpelweg lastig vindt om telkens alleen in gesprek te gaan met uw werkgever, dan kan een derde, onafhankelijke partij zeker de uitkomst bieden. Mediation bij arbeidsconflict zorgt voor vertrouwen en rust terwijl jullie samen een oplossing proberen te bedenken.

Lagere kosten

Het grootste gevaar bij een rechtelijke procedure is dat het enorm veel zal gaan kosten. Zeker wanneer blijkt dat de schuldvraag bij u ligt. In dat geval zal u ook nog eens moeten opdraaien voor de kosten van deze procedure. Daarom is het in de meeste gevallen slimmer om eerst samen te kijken naar een oplossing voor het geschil. Met behulp van mediation bij arbeidsconflict kunt u dan ook enorm veel geld besparen. Vaak zijn er immers maar enkele gesprekken nodig en de kosten liggen beduidend lager dan wanneer u een gehele rechtszaak aanspant.

Informeel karakter

Mediation bij arbeidsconflict voelt een heel stuk minder ernstig dan wanneer er een rechtelijke procedure moet komen. Bovendien liggen de verstandshoudingen ook heel anders. Het voelt veel prettiger om samen rustig in gesprek te gaan en een oplossing te zoeken. Indien u daarna uit elkaar gaat, kan dit in elk geval met een goed gevoel en weet u zeker dat er geen woorden ongezegd blijven.

Meer informatie over mediation bij de Mediation Firm.