Hondenopvang, een paradijs voor je hond?

hondenAls je een hond hebt dan moet je hier natuurlijk goed voor zorgen. Je hond moet op tijd uitgelaten worden, gezond eten krijgen en voldoende aandacht en zorg. Het is heerlijk om een hond te hebben. Een hond geeft je immers zoveel energie, plezier en geluk. Als je dan een keertje niet samen met je hond op pad kunt en hij moet ergens blijven dan is natuurlijk belangrijk om te weten dat ook dan alles goed is. Een goede hondenopvang kan dan uitkomst bieden.

Waarom je hond naar de hondenopvang brengen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je jouw hond naar de hondenopvang wilt brengen. Hieronder hebben we enkele van de redenen voor je opgesomd:

•    een vakantie
•    een ziekenhuisopname
•    bezoek van iemand die allergisch is voor een hond
•    een weekendje weg
•    je hebt een belangrijke afspraak de hele dag en kunt niet op de hond letten
•    een andere reden

Hoe kies je een goede hondenopvang?

Een goede hondenopvang kun je op verschillende manieren vinden. Een van de mogelijkheden is om het internet te gebruiken.  Op zoekmachines als Google en Yahoo kun je vaak snel een goede opvang vinden. Het is daarom slim om je hier te oriënteren. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Zo kun je ook vrienden en familie vragen of ze een goede opvang weten voor je hond. Een opvang welke is aanbevolen door iemand anders moet natuurlijk wel goed zijn. Wat jij voor jouw hond belangrijk vindt hoeft echter nog niet belangrijk te zijn voor iemand anders. Het is daarom belangrijk om hier wel aandacht aan te schenken.

Wat vind jij belangrijk bij het kiezen van een hondenoppas?

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten als je een hondenoppas gaat selecteren. Kijk naar hoe schoon en ruim de kennels zijn. Of er voldoende aandacht aan je hond gegeven wordt. Hoe vaak wordt de hond uitgelaten? Is er een grote ren of ruimte waar de hond kan rennen en spelen? Welk eten wordt er aan de hond gegeven? En wat als er je hond opeens ziek wordt? Welke stappen worden er dan ondernomen?

Het zijn belangrijke zaken om aandacht aan te geven. Het is ook slim om te kijken naar hoe huiselijk de opvang voor je hond is. Voor sommige honden is dat van groot belang.

Hoe komt je hond uit de opvang?

Als je hond naar een opvang hebt gebracht dan is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je hond er weer uit komt. Is het een vrolijke hond? Is hij levenloos? Heeft hij je gemist? Of wil hij graag weer terug naar de opvang van je hond. Het zijn allemaal signalen om te weten of je jouw hond nog een keer naar dezelfde opvang voor honden zult brengen of niet.

Wat kost een honden opvang?

Als je jouw hond naar een opvang brengt dan zijn er natuurlijk ook kosten.  Een hond voor een hele dag naar de opvang brengen kost 15 euro tot 20 euro per dag. Het is ook mogelijk dat de hond blijft overnachten. Het tarief is dan 15 euro tot 20  euro per nacht. Voor de vakanties kunnen soms afwijkende tarieven gelden. Natuurlijk zijn de tarieven per hondenopvang verschillend. Het is daarom slim om vooraf te informeren naar de prijzen. Hierdoor krijg je een volledige duidelijkheid.  Iets wat natuurlijk wel prettig is.

Kies een goede hondenopvang!

Door een goede opvang voor je hond te kiezen is het mogelijk om zonder zorgen je hond achter te laten. Je weet dat je hond in goede handen is, gezond eten krijgt en voldoende aandacht. Ook weet je dat bij een noodsituatie (ziekte of een ongeval) er adequaat gehandeld zal worden. Een goede opvang voor je hond is van groot belang!