Hobby’s ontdekken tijdens pandemie

Tijdens de coronapandamie zijn veel mensen op zoek gegaan naar nieuwe hobby’s. Door de lockdowns en het thuiswerken verloren mensen veel contact met mensen en moesten iets nieuws ontdekken om te doen. Gelukkig was er door het internet alsnog een mogelijkheid om in contact te blijven met bijvoorbeeld je vrienden en familie. Door een Teams of Skype call te hebben, leek het toch of je een beetje samen was. Echter zaten de mensen die normaal naar de sportschool gaan of op een specifieke sport zitten ook thuis. Hierdoor gingen veel meer thuis sporten. Online staan een hoop workout video’s en tips om alsnog in beweging te blijven. Natuurlijk houdt niet iedereen ervan om te sporten. Veel mensen gingen in het voorjaar ook tuinieren en begonnen met puzzelen.

Puzzelen als hobby

De legpuzzel webshop is in het jaar 2020 door veel mensen bezocht. Zo gingen veel mensen online Jan van Haasteren bestellen. Deze puzzels staan bekend om de leuke stripfiguurtjes. Een leuk feitje is dat Jan van Haasteren op iedere puzzel zelf als stripfiguur aanwezig is. Verder is er in elke puzzel een haaienvin, sinterklaas, een slak, een handje en een kunstgebit. Een legpuzzel met 1500 stuks kan zo’n vijf uur in beslag nemen. Dit kan je in een saaie lockdown toch een beetje bezig houden. En om je puzzel hobby te verbreden kan je ook een Ravensburger puzzel maken, dit zijn 3d puzzels.

Huis opknappen

Doordat veel mensen tijdens de pandemie vanuit huis moesten werken hebben zij meer vrije tijd over gehad. Om deze tijd op te vullen gingen veel mensen aan de slag met de klusjes in huis die ze al maanden of misschien zelfs al jaren aan het uitstellen waren. Van het renoveren van de badkamer tot het plaatsen van een nieuwe schutting. Er stonden rijen voor de bouwmarkten om weer nieuwe spullen te kunnen kopen.

Online les

Het een vreemde tijd voor iedereen geweest. Zo moesten niet alleen mensen vanuit huis werken, maar moesten studenten ook veel online lessen volgen. Docenten kregen cursussen aangeboden om er achter te komen hoe bijvoorbeeld Teams precies werkt. Echter heeft iedereen wel gemerkt dat online lessen niet altijd helemaal soepel verlopen. Ook spijbelde veel leerlingen omdat dat veel makkelijker was. Door middel van Skype of Teams probeerde de studenten tijdens de lockdown met elkaar in contact te blijven. Zo konden zij toch met elkaar bijkletsen. Echter is het natuurlijk niet hetzelfde als iedere dag met elkaar in de klas te zitten.

Corona tot een einde

Gelukkig begint de coronapandemie waarschijnlijk tot een einde te komen. De maatregelen van de overheid worden langzamerhand allemaal opgeheven. We kunnen weer shoppen, naar een café, naar school en sporten in de sportschool. Na twee jaar vooral thuis te hebben gezeten, nemen veel mensen gebruik van de mogelijkheid om weer alles te kunnen doen. Zo staan de kroegen vol en proberen mensen zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Echter zitten we wel nog met de nasleep van de pandemie. Mensen zijn de drukte niet meer gewend, er zijn leerachterstanden ontstaan en we leven weer in een crisis.