Ik wil een game pc kopen, waar moet ik rekening mee houden?

Een gaming pc is een grote investering, dus het is een goed idee om de aankoop serieus te nemen en je onderzoek hiervoor te doen. Tussen jouw grafische kaart, processor, RAM en opslag komt veel kijken. Daarom zijn we hier om je te laten zien hoe je de juiste keuze kan maken bij het kopen van een gaming pc. Zodra je weet waar je naar op zoek moet en waar je op moet letten, kun je in een mum van tijd een gaming pc samenstellen die aan je behoeften voldoet.

Buitenkant

Gamecomputers zijn er tegenwoordig in vele gaming pc modellen. Er zijn kleine systemen zoals de Falcon Northwest Tiki, middelgrote torens zoals de Acer Predator G1 en monolieten zoals de Origin Millennium.

Kleine computers zijn, zoals de naam al zegt, klein. Ze zijn onopvallend en passen waar grotere computers dat niet kunnen. Ze zijn ideaal voor gamers die geen groot bureau hebben of de pc in een thuisbioscoop willen gebruiken. Kleine computers hebben ook nadelen.  Zo kan het toekomstige upgrade opties beperken, en sommige kleine pc’s maken veel lawaai vanwege hun beperkte ruimte voor koeling.

Middelmaat computers zijn een goede compromis en zijn ideaal voor de meeste mensen. Ze zijn klein genoeg om onder, op of in een typisch bureau te passen, maar toch groot genoeg om upgrademogelijkheden en acceptabele koeling te bieden. Je moet een beetje extra betalen voor glazen zijpanelen en mooie kleurenschema’s, maar dat is geheel naar smaak en keuze.

Ten slotte komen we bij de grote maat. Deze zijn vaak zo groot dat ze niet op een bureau passen maar ook niet onder een bureau passen vanwege de hoogte. Een grote maat pc heeft maar een klein prijsverschil met de middelmaat  computers maar  brengt ten opzichte van de middelmaat wel meer voordelen mee. Ze zijn namelijk buitengewoon gemakkelijk om mee te werken omdat ze genoeg ruimte hebben voor alles wat je erin wilt stoppen.

Processor

De processor zal de eerste specificatie zijn die je ziet en met een goede reden. De processor bepaalt namelijk hoe een systeem presteert in de meeste software.

Het aantal processorkernen is een belangrijke overweging. Opties variëren tussen de twee en 16 kernen in de reguliere ruimte. De laagste processor die je kan kiezen is een vier-core-chip, anders krijg je prestatieproblemen met sommige software en games. Dit is dus een goede game pc. Game pc amd kopen? Er zijn voldoende opties. Je kunt ook gaan voor een refurbished game pc.

Dankzij de huidige prijzen is een six-core-chip echter een goede plek om te beginnen, zoals Intel’s i5 of AMD’s Ryzen 5. Wanneer je veel krachtig werk wilt doen, kan je beter streven naar acht cores of meer, afhankelijk van hoe goed de software kan profiteren van het hoge aantal cores.

Grafische kaart

Als je een beetje serieus bent met gamen, is de grafische kaart waar je de meeste aandacht aan moet besteden. Het is het onderdeel met de grootste hand in het verfraaien van je games, het uitspugen van hoge framesnelheden en het speelbaar maken van hogere resoluties.